26 juni 2017
19:00

IFK Hedemora FK

Referat: Bullermyrens IK - IFK Hedemora FK

Sista matchen för vårsäsongen mot ett Hedemora som vi visste blivit mycket bättre sedan vi mötte dem i träningsmatch den 1 maj. Vi testade en 3- eller 5-backslinje för att få grepp om deras två forwards som ett alternativ till vårt 4-2-3-1.

Vi började matchen aggressivt och bra med bra rull på bollen, dock utan att hota något speciellt framåt. Efter att Linus kom in som forward istället för Mumtaz började vi skapa fler lägen och efter knappa kvarten spelad gjorde vi 1-0 genom Edwin som fick en passning från Mostafa som var meningen som ett skott.

Nu hotade vi ständigt och Linus fick två gratisbollar till skänks där han tyvärr inte lyckades träffa målet vid något tillfälle trots mycket bra lägen. Efter 20 minuter spelade vände istället matchen helt. Vi började med att backar kom och bytte mitt i Hedemoras anfall och skapade kaos. Vi hamnade ständigt för högt med vårt mittfält och tappade boll. Dribblingar istället för passningar och passningar som oftast var för korta eller gick till fel adress.

Hedemora kunde snabbt göra 1-1 och 1-2 efter att vi gått bort oss i försvarsspelet kring eget straffområde. Vid 1-1 lyckas en spelare göra bort två försvarare och vända upp och skjuta från straffpunkten. Vid 1-2 är vi alldeles för passiva i första läget på vår vänsterkant och Hosein lyckas rädda det första skottet, men det går rakt ut till en Hedemoraforward som får öppet mål. 1-3 kommer sedan efter ett fint anfall på Hedemoras högerkant och ett bra inspel snett inåt bakåt där en av Hedemoras mittfältare får stå omarkerad och skjuta mål på halvvolley.

Vi går in i paus och talar tydligt om vad vi gjorde bra de första 20 minuterna och sedan glömde av totalt. Nu går vi ut och tar tag i matchen igen!

Och vi får bästa tänkbara start på andra halvlek. Mohammed stjäl bollen av en mittback och kan efter lite strul och motlägg med målvakten rulla in 2-3. Det blir en injektion för oss och vi kliver på framåt. Vi skapar tryck men hamnar återigen för nära varandra och kommer inte till avslut. Istället kontrar Hedemora direkt och får ett friläge de kan göra 2-4 på. Ovaksamt försvarsspel och dåligt djup i anfallsspelet bidrar till att motståndarna får läget.

Bara en minut senare kommer målet som definitivt sänker oss denna kväll. En Hedemoraspelare skickar på ett skott eller en rensning från 45 meter som tar vind och går i en båge över Hosein in i hans högra kryss. Ett skott som man kanske sätter en gång på tiotusen försök. Knappt fem minuter senare får Hedemora en hörna från vänster som vi är först på och nickar lite tafatt utåt till en fristående motståndare som kan rulla in 2-6.

Trots att det återstår mer än 35 minuter av matchen kan vi inte vända det psykologiska underläge vi har hamnat i. Vi stressar i allt vi gör, det finns några få undantag i laget som vågar hålla i bollen och passar och gör sig spelbara. Vi skapar lägen framåt, men får inte till det på något sätt. Det känns frustrerande att från sidan veta vad vi kan, men inte får ut på grund av att det mesta ser ut att låsa sig. Sedan ska vi inte föringa Hedemoras insats där de börjar väldigt osäkert, men spelar upp sig och vågar hålla i och rulla runt bollen inom laget medan vi mest ser ut som yra höns som letar mat.

Det vi kan ta med oss är våra första 20 minuter av matchen när vi spelar som vi kan göra. I övrigt kan allt bli bättre, positions-, markeringsspel och kommunikation i försvarsspelet. Det får inte vara så lätt som det stundtals är i denna match för motståndarna att skapa målchanser på oss. Spelavstånd, rörelse utan boll och passningar i anfallsspelet. Hittar vi det som kommer vi även att komma till bättre lägen för avslut.

4 spelare får ändå godkänt för sina insatser i denna match: Edwin, Joel, Mohammed och Simon. Övriga kan bättre och laget får underkänt.